Gemeente Vijfheerenlanden verlaagt tarief gehandicaptenparkeerkaart

De gemeente Vijfheerenlanden gaat het tarief van de gehandicaptenparkeerkaart verlagen. Onlangs bleek namelijk dat die kaart nergens in de provincie duurder is dan in Vijfheerenlanden. Verschillende partijen dienden daarom schriftelijke vragen in. Nu blijkt dat er fouten zijn gemaakt bij de vaststelling van het tarief.

Fouten bij berekening

Het college laat nu in een raadsbrief weten dat er fouten zijn gemaakt bij de berekening van het bedrag. Zo hanteerde de gemeente een oud tarief voor de medische keuring die meestal nodig is voor zo'n kaart. Vijfheerenlanden stapte over naar een andere organisatie die de keuringen goedkoper kon doen, maar inwoners moesten nog steeds de oude, hogere prijs betalen. Daarnaast werden ook de leges voor de kaart twee keer in rekening gebracht.

Arjen Drieënhuizen is opgelucht dat nu duidelijk is waarom de kosten zo hoog waren. "Dit is goed nieuws voor de toekomstige medegebruikers van de kaart", laat hij weten. "Maar het is ook slordig van de gemeente. We weten dat de gemeente centen tekort komt, maar dat moet niet over de rug van de zwakkeren gaan."

Inwoners die sinds 1 januari 2022 te veel hebben betaald, krijgen hun geld terug. Volgens de gemeente Vijfheerenlanden gaat het om ongeveer 85 personen. Wat het nieuwe bedrag wordt, heeft de gemeente niet bekendgemaakt.

Alle nieuwsberichten